UPOZORNĚNÍ - DOČASNĚ JE UZAVŘENA CESTA ZA MEDVĚDY U SVAHU SMĚREM KE KOZOROŽCŮM.

Holub kouřový

Columba pulchricollis
řád – měkkozobí (Columbiformes) | čeleď – holubovití (Columbidae)

Věděli jste, že

se živí převážně semeny, ale také plody a drobnými plži, přičemž potravu hledá v korunách stromů a je schopen za ní letět i na delší vzdálenosti? Potravu vyhledává v párech nebo v menších hejnech. Hnízdí v korunách stromů, kde snáší obvykle jedno až dvě vejce.

  • Váha zvířete: 330 g
  • Rozměry zvířete: 31–36 cm
  • Délka života zvířete: 3 roky
  • Životní prostředí zvířete: horský listnatý a smíšený les
  • Potrava zvířete: semena, plody, plži
  • Výskyt zvířete: Nepál, Čína, Tchaj-wan, Vietnam

Holub kouřový se živí převážně semeny, ale také plody a drobnými plži, přičemž potravu hledá v korunách stromů a je schopen za ní letět i na delší vzdálenosti. Potravu vyhledává v párech nebo v menších hejnech. Hnízdí v korunách stromů, kde snáší obvykle jedno až dvě vejce.

Ohrožení druhu

  • Není hodnocený NE
  • Chybí údaje DD
  • Málo dotčený LC
  • Téměř ohrožený NT
  • Zranitelný VU
  • Ohrožený EN
  • Kriticky ohrožený CR
  • Vyhynulý v přírodě EW
  • Vyhynulý EX

Kdo je dále mezi námi