Při rozdávání této dýňové dobroty na Halloweenu v zoo se mnozí z vás ptali na recept. A jak jsme vám slíbili, tak taky plníme. Takže s radostí předáváme recept na přípravu famózního dýňového koláče.
Ingredience
Dýně – najemno nastrouhané – 500 g
Vejce – 3 ks
Prášek do pečiva – 1 ks
Polohrubá mouka – 300 g
Olej – 1 dl
Moučkový cukr – 140 g
Skořice – mletá – 2 lžičky
Vanilkový cukr – 1 ks
Slunečnicová semínka – podle chuti, lze přidat i rozinky, ořechy
Omega – 100 g
Cukr krystal – 6 lžic
Kakao – 2 lžíce
Voda – 4 lžíce
Postup přípravy:
Cukr, vanilkový cukr, skořici, celá vejce a olej vyšlehat do husté pěny. Přišlehat mouku s práškem do pečiva a nakonec vařečkou vmíchat dýni a semínka. Vylít na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a péci při 180 stupních. Po vychladnutí polévám polevou.
Poleva: Pracujeme ve vodní lázni, ale voda by se neměla vařit. Nejprve rozpustíme omegu, pak přidáme vodu, kakao, cukr krystal a vymícháme dohladka. Poleva zároveň trochu zhoustne. Toto množství je na celý plech s moučníkem. Poleva je krásně lesklá, tmavá a při krájení nepraská.